Wetenschap

De SIPS Group doet onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van behandelingen van wervelkolomaandoeningen. Innovatieve technieken worden getoetst door vergelijkend onderzoek, zoals minimaal invasieve behandelmethoden en instrumentatie van de wervelkolom. De SIPS Group implementeert de resultaten van de onderzoeken in de dagelijkse zorg rondom een patiënt. Het uitgangspunt is dat de diagnostiek en de behandeling zoveel mogelijk gebaseerd moeten worden op wetenschappelijke onderzoeksgegevens en dus ook voor wervelkolombehandelingen 'Evidence Based Medicine' te gebruiken.

 
 

Lopende onderzoeken bij de SIPS group:

 
Nekhernia
Nekhernia: opereren of afwachten
De CASINO Trial is een wetenschappelijk onderzoek dat de (kosten) effectiviteit van chirurgische behandeling van een cervicale hernia vergelijkt met voortgezette conservatieve behandeling.
Nekpijn
Nekproblemen bij reuma: vroege operatie of afwachten
De Delphi Trial is een internationaal gerandomiseerd onderzoek naar de effecten van een vroege operatie voor nekproblematiek bij Rheumatoïde Arthritis in vergelijking met een afwachtend beleid.
 
Kanaalstenose
Kanaalstenose: decompressie of implantaat
De FELIX (Foraminal Enlargement Lumbar Interspinosus distraXion) Trial is een vergelijkend onderzoek naar de effectiviteit van twee chirurgische behandelmethoden voor een lumbale kanaalstenose.
Optimale behandeling van densfracturen in ouderen
De INNOVATE trial is een internationaal observationeel onderzoek naar de uitkomsten van chirurgische en conservatieve behandelingen van densfracturen in ouderen. Het onderzoek wordt gecoördineerd vanuit het LUMC.
 
Onderzoek naar chirurgische behandeling nekhernia
De NECK Trial is een wetenschappelijk onderzoek dat drie chirurgische behandelingen van een nekhernia met elkaar vergelijkt: het uitruimen van de tussenwervelschijf, met of zonder het inbrengen van een kooi, of met het plaatsen van een kunsttussenwervelschijf.
Revalidatie hernia
Revalideren na een hernia operatie: wel of geen fysiotherapie
The REALISE Trial is een gerandomiseerde studie die de (kosten)effectiviteit onderzoekt van fysiotherapie binnen de eerste 6 weken na een hernia operatie.
 
Sciatica
Wervelafglijding: decompressie met of zonder vastzetten van wervels met schroeven
De Sciatica-Gill Trial is een vergelijkend onderzoek naar de effecten van zenuwworteldecompressie, met of zonder vastzetten van wervels.
Kanaalstenose
Kanaalstenose: opereren of afwachten
De Verbiest Trial onderzoekt de behandeling van een lumbale kanaalstenose. De (kosten) effectiviteit van een operatie wordt vergeleken met een afwachtend beleid onder begeleiding van huisarts en fysiotherapeut.
 
Hernia
Beslishulp bij behandeling hernia: opereren of afwachten
De SIPS Group heeft een dvd ontwikkeld die patiënten informeert over de keuzemogelijkheid met betrekking tot de behandeling van een hernia. De VIS Trial onderzoekt de effectiviteit van verschillende vormen van informatievormen.